English

Ayın tarifi

DANA ŞAŞLIK KEBABI



200 gr dana bonfile
100 gr süzme yoğurt
1 adet tırnak pide
200 gr tereyağ
50 gr domates salçası
1 adet sivri biber
2 gr tuz
1 adet çöp şiş
50 ml ayçiçek yağı

Bonfileleri julyen doğrayıp çöp şişe takın. Tereyağı eritip salçayı kavurun. Kavurduğunuz  salçaya su ve tuzu ilave edin ve sosunu hazırlayın. (Sosun koyu bir çorba kıvamında olması gerek.) Şişe taktığınız etleri ızgarada pişirin. Diğer taraftan tırnak pidesini kare şeklinde doğrayın. Doğradığınız pideleri kızmış tereyağda kavurun . Servis için kullanacağınız tabağınızın bir ucuna süzme yoğurdu, geriye kalan kısmına pidelerinizi koyun. Pidenin üzerine de hazırladığınız sosu dökün. Üstüne şişte pişirdiğiniz eti koyun. Etin üzerine ızgara ettiğiniz biberi koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.